sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kevätsiivousta ja selittelyn makua

Vähän hävettää. Etää kun tätä blogia pitää niin eikö voisi vähän julkaistakin jotain juttuja. Mulla on ollut tuossa jonkun aikaa juttu työn alla. Sain tuossa vähän aikaa sitten Personal Trainig opiskelut loppuun ja olen oikeen virallisesti lisensoitu Personal Trainer. Hyvä minä!! Olihan tuossa opiskeltavaa ja lisää vielä pitäisi opiskella, että saa vähän tätä tiedonnälkää tyydytettyä. Tuntuu tuo nälkä aika suurelta.
Aloitin siis tekemään juttua siitä, minkälainen oli oma tieni varmasti monenkin mielestä yllättävään alavalintaan. Sattui vain tuo juttu menemään niin henkilökohtaiseksi, että se jäi jumittamaan ja mietin, että teenkö sitä juttua sittenkään :) Enkä ole sitten saanut itsestä mitään muutakaan ulos. Että tällaista selittelyä ;)

Tein tässä tällä viikolla kevätsiivousta vähän omalla tavallani, ens viikolla vielä vähän jatkan. Suosittelen muillekin tätä loistavaa siivousvinkkiä. Tässä on meidän kevätsiivousvälineet, telat ja pensselit on toisen purkin sisällä.



Meillä lapset sotkee seiniä ihan hirveesti, joten näillä välineillä saa kyllä huomattavan muutoksen kodin ilmeeseen. Työ ei ole kovinkaan suuri, isompi homma on saada aloitettua se. Keittiöön olisi tosin järkevää laittaa vähän kiiltävämpi maali, niin kestäisi vähän paremmin pesua. Kyllä tuota seiskan kiiltoasteen maaliakin jonkin verran pesee, mutta varsinkin keittiössä meillä on ruokapöytä sen verran ahtaassa paikassa, että seiniin tulee tosi helposti jälkiä. Selvennykseksi niille ketkä eivät noista kiiltoasteista tiedä, niin mitä korkeampi numero, sitä kiiltävämpi maali (2=täyshimmeä < 20 puolihimmeä). Täyshimmeää maalia käytetään lähinnä katoissa.

Rajaajalla kiertää katonrajat ja listan vierustat (ei tarvitse poistaa listoja). Rajaajassa se puoli missä on renkaat, kattoa kohti siten, että katon ja maalin välille jää n. 1cm valoraja. Listat voi rajata sillä puolen missä ei ole renkaita. Tulee siisti jälki, eikä listat sotkeennu. Pensselillä kiertää nurkat ja rasiat (itse poistin pintarasiat maalauksen ajaksi). Pikkutelalla (kun en viitsi kirjoittaa mulkkurissalla, mikä se oikeasti on) patterin taukset (mikäli on pattereita) sekä kapeammat kohdat mihin iso tela ei mahdu. Sitten vaan isoa telaa ämpäriin ja maalia seinälle. Hauskaa hommaa! Jos joku tarvitsee tarkempia maalausohjeita niin ilman muuta neuvon. Tulee vähän ikävä maalaustöihin ;)

Suosittelen ehdottomasti tätä hommaa kaikille, kenen seinissä on piirustusjälkiä tai muita mukavia sinne kuulumattomia länttejä. Pienellä vaivalla saa niin paljon pirteämmän ilmeen.

Ei muuta kuin tela kouraan ja maalia seinille :)

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen ammattiin�� Empä ole itse huomannut tuota rajaajaa käyttää myös listoja vasten, joten isot kiitokset vinkistä ja tulevasta ajan säästöstä kun ei tarvi listoja irroitella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti ei tuo äskeinen kommentti tullutkaan...

      Kiitos!! ja ole hyvä :) Toimii hyvin ainakin valkoisilla listoilla. Tummat nappaisin irti tai teippaisin. Listojen reunat kannattaa maalata rajaajan sillä puolen, missä ei ole renkaita niin saa maalauksen ihan kiinni listaan. Tosin rajaajissa on eroja, joten jotkut saa ihan rengaspuolellakin.

      Poista