torstai 14. elokuuta 2014

Pikaremontti

Heipähei! Taas ehtii kirjoittamaan, kun isommat lapset lähtivät kouluun ja pienemmät päiväkotiin.

Tein tuossa viime viikolla pikaisen muutoksen meidän olkkariin. Meillä on ollut yhdellä seinällä vallilan tummansininen kelohonka -tapetti. Se näyttikin ihan kivalta silloin, kun meillä oli valkoinen sohva sillä seinällä.
Nyt olkkarissa on eri järjestys ja kalustelisänä on tullut piano, mikä maalattiin mattamustaksi. Pianon paikka olikin sitten juuri tuolla tapettiseinällä, joten jo muuttui synkäksi koko seinä.
Eihän siinä sitten muuta, kuin tapetinpoistohommiin.

Tapettihan lähtee helposti tapetinpoistoliisterillä. Levitin liisterin telalla koko seinälle, annoin imeytyä 15min (riitti tälle tapetille, suositus 15-60min), nykäisin tapetit alareunasta kokonaisina vuotina irti. Sit vaan nippuun ja roskiin :)
Toista se oli ennen, kun sumupullolla suihkutettiin saippuavettä ja toivottiin, että lähtisi edes 20cmx20cm palaisina irti ;) Huh, onhan se ollut hommaa.

Tässä tytön kuvaamana näkee vähän kuinka helposti tapetti lähtee:




Tapetin alta paljastui mustat raidat, jotka tapetointivaiheessa maalasin tapetin saumakohtiin. Huomaa perimmäisten maalausten mittavirheet, ei tainnut ihan saumaan ensimmäiset mittaukset osua ;)



Sitten uutta maalia seinälle! Rajasin reunat rajaajalla, niin sain siistit valorajat. Mustien raitojen takia yksi kerros maalia ei riittänyt, vaan maalasin seinän kahteen kertaan. Muuten tuo sävy oli sen verran vaalea, että valkoiselle seinälle olisi riittänyt yksi kerros. Meinasi vain tulla ongelmia, kun maali meinasi loppua kesken. Ja liian vähällä maalilla maalaamisesta tulee helposti rumaa jälkeä. Mutta niin vaan siitäkin selvittiin ja viimeisillä pisaroilla vedin loppupätkän.
Olin kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Mitähän sitä sitten keksisi. Remppaaminen koukuttaa ;)


1 kommentti:

  1. PS. Kuvan laatu on taas mitä on (iphone), koittakaa kestää ;)

    VastaaPoista