maanantai 30. marraskuuta 2015

Retkiä Espanjassa

Täällä on lapsilla tänään koulupäivä. Timi ja Jemina pääsi Bioparciin, eläintarhaan, Emilio tutustumaan maatilaan, minne koulun biojätteetkin menevät ja Jamililla on koulukummipäivä lukion tiloissa. Eli mukava päivä heillä kaikilla. Me ajateltiinkin sitten viettää kotipäivä, pitkästä aikaa. On siis vähän aikaa kirjoittaakin. Ajattelin kirjoittaa paikoista, missä täällä ollessa kannattaa käydä. Kaikkia paikkoja me ei tietenkään olla ehditty koluamaan, mutta jääpähän jotain uutta sitten seuraavaan kertaan ;)

BIOPARC FUENGIROLA

Bioparcissa käytiinkin jo aika alkureissusta, kun Tuukan vanhemmat ja kaksi pikkusiskoa oli käymässä. Bioparcin sijainti on aika hassu, se sijaitsee Fuengirolan keskustan alueella, eikä päällepäin todellakaan uskoisi siellä olevan yhtäkään eläintä.
Fuengirola.fi lehteä lainatakseni, Bioparc Fuengirola on uhanalaisten, harvinaisten ja suojelua kaipaavien eläinten koti, missä niille tarjotaan luonnollista elinympäristöä vastaavat odosuhteet.
Muista eläintarhoista poiketen, Bioparcissa ei ole häkkejä, eikä kaltereita. Sen sijaan eläimet ja vierailijat on erotettu toisistaan mm. kivien, puunrunkojen ja tekobambujen avulla. Näköyhteys on siis huomattavasti parempi, kuin monissa muissa eläintarhoissa. Lisäksi luonnossakin hyvin toimeentulevat lajit voivat elää myös eläintarhassa yhdessä.

Miinuksena täytyy sanoa, että eläintarha oli todella kallis. Olisko ollut 18,5€ aikuiselta ja 13,5€ lapselta. En nyt muista mikä oli lasten ikäraja, mutta muistelen, että ainakin Timistä oltaisiin maksettu korkeampi hinta.

Tässä muutama kuva eläintarhasta:






Illalla oli vielä Afrikka -näytös

JUZCAR

Yhtenä viikonloppuna käytiin kauniissa Rondan kaupungissa ja samalla reissulla päästiin käymään smurffikylässä Juzcarissa, se kun ei poikennut matkasta paljoakaan. 10-15km sivuun Rondaan menevältä tieltä. Ihanan kapeita vuoristoteitä, todella kauniin näköistä.

Juzcar on pieni n.250 asukkaan kylä, minkä kaikki talot maalattiin siniseksi Smurffit 3D -elokuvan kuvauksia varten. Kylän maalaukseen palkattiin kaksi miestä ja maalaukseen muistelen menneen vain 21 päivää. Kylä oli tarkoitaus maalata takaisin valkoiseksi, mutta turistien kiinnostuksen vuoksi se päätettiin jättää siniseksi. Pakkohan sitä kylää oli päästä katsomaan. Silloin, kun me käytiin siellä, kylässä oli todella hiljaista. Jemina sanoi, että "jos vaikka kotona on ihan hiljaista, niin silti kuuluu jotain ääniä. Smurffikylässä ei kuulunut, oli vain ihan hiljaista". Ihmisiä ei juurikaan näkynyt. Ravintola oli kyllä auki ja siellä muutama tyyppi. Meidän poislähtiessä sinne tuli lisää turisteja. Koulubussikin kaarsi kylään, joten eiköhän sitä elämää sinnekin kylään tullut. Tässä kuvia kylästä:

Matkalta










RONDA

Tuolta me sitten hurruuteltiin Rondaan. Ajateltiin, että lapsilla oli ehkä vähän tylsää, kun kylässä oli todellakin ihan mielettömän hiljaista. Siksi ei hirveän kauaa viivytty. Autossa lapset sitten sanoivan, kun oltiin jo kaukana menossa, että oltiin ihan liian vähän aikaa. Aikuisten totaalinen virhearvio. Näemmä lapsetkin viihtyy ilman järjestettyjä viihdykkeitä tai sen kummempaa tekemistä. Täytynee sitten käydä uusi reissu, kun tulemme seuraavan kerran.

Rondaan täältä Fuengirolasta on pyöreesti sata kilometriä, siitä tosin heitettiin tuo Juzcarin mutka. Rondan kaupunki on todella kaunis. Olimme käyneet tuolla jo aiemmin, paluumatkalla tekojärviltä. Tuolloin ajeltiin kaupunkia ympäri, pakon edestä tosin, kun parkkipaikkaa ei löytynyt. Lisäksi meillä oli auto täynä äkäisiä lapsia ja yhtä äkäisiä aikuisia, joten kaarroimme silloin auton nokan kotia kohti nousematta edes autosta. Tällä uudella reissulla keskityimme lähinnä Rondan nähtävyyteen, 120m syvään El Tajo -rotkoon, joka halkaisee kaupungin. Rotko jakaa kaupungin uuteen ja vanhaan puoleen. Sen yli on 1700 -luvulla rakennettu Puento Nuevo -silta. Mielettömän upea!
Jos Aurinkorannikolle tulee, niin tuolla on ehdottomasti käytävä. Aivan mielettömän kaunis kaupunki. Vaatetta kannattaa kyllä laittaa vähän enemmän, kuin täällä rannassa, siellä oli meinaan aika kylmä. Todistusaineistoa:

Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa... :)

Silta

Siellä se joki menee




Elävää musiikkia. Tuukka ja Jemina veti pari pyörähdystä ;)



Kotimatkalla korvamerkatut vuohet kulkivat vapaasti vuorilla.

Jano yllätti

En saanut lauantaina tätä kirjoitettua loppuun. Jäi vielä Gibraltarin reissu kirjoittamatta, mutta kirjoitan siitä myöhemmin.



3 kommenttia:

  1. :)! Mulla jäätyi tuo kirjoittaminen kokonaan, kun palattiin Suomeen. Onhan siitä jo yli vuosi, niin jokohan sitä olisi sen verran toennut, että saisi kirjoitettua. Pari kertaa oon jopa miettinyt asiaa. Täytyy nyt yrittää :) Kiitos kommentista!

    VastaaPoista