sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Koulunkäynti Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa

¡Hola buenas!

Aika menee nopeasti ja lasten koulunkäyntikin on pyörähtäyt hyvin käyntiin. Mullakin on ollut paljon asiaa ja olen kirjoitellutkin, mutta kun asiaa olisi niin paljon, etten tiedä mihin nämä kaikki jutut laittaisi ;D Piti sitten ruveta jakamaan juttua ja kirjoitan nyt sitten lasten koulusta.

 Lapset käyvät koulua Aurinkorannikon suomalaisessa koulussa, Colegio Finlandésissa. Kaksi vanhinta meillä saakin jo kulkea kouluun yksin, mutta kaksi täytyy viedä ja hakea joka päivä. Tuosta on kyllä muutama valituksen sana, kun on niin, että molemmilla lapsilla loppuu joka päivä eri aikaan koulu. Kahtena päuvänä sentäs alkaa samaan aikaan. Siinä sitten joko kävelet edestakaisin koululle ja kotiin (1,2km siivu) tai istut jossain odottamassa 1-2h, että toisella alkaa/loppuu koulu. Luulisi, että olisi mahdollista järjestettää niin, että koulut alkaisi ja loppuisi samoihin aikoihin. Paikallisissa kouluissa taitaa olla niin. Täällä koululaiset kuljetetaan kuitenkin viidenteen luokkaan asti. Aika monella perheellä on useampi lapsi koulussa, joten siinä sitten niitä kuljetuksia kertyy. Itse en nyt tee töitä täällä ja jos tuohon pitäisi työt vielä sovittaa niin olisihan se sirkusta. Kutosluokkalaisista ylöspäin saa sitten kävellä itse.
Nythän kuskaukset on mennyt vielä ihan ok, kun ollaan oltu täällä molemmat. Lisäksi samassa taloyhtiössä on yksi perhe, kenellä on samassa koulussa kaksi poikaa. Ei kuitenkaan samoilla luokilla, kun meillä, joten ei heilläkään ole samoja kouluaikoja. Voidaan kuitenkin tehdä parina päivänä niin, että aamulla ei tarvitse viedä kahteen kertaan. Toinen vie ysiin ja toinen kymppiin. Harmi kyllä, he muuttavat tästä pois syyskuun lopussa. Ovat niin hyviä kavereita meidän poikien kanssa.
Mutta voi pojat kun tulee olemaan mukavaa, kun Tuukka lähti juuri Suomeen ja minä sahaan tuota väliä nyt Milonin kanssa. Parit kiukut voi tulla pojalla (ja varmaan äitilläkin ;p).
No mutta, tuo oli tiedossa oleva miinus täällä asumiselle (koulun hinnan lisäksi), mutta ärsyttää se silti. Onneksi plussia on kuitenkin paaaaaljon enemmän! :D

Muutoin koulu ja opettajat vaikuttavat yhtä mukavilta, kuin muistelinkin. Se on kuitenkin pääasia ja hyvillä mielin lapseni siellä pidänkin. Osa opettajista oli jo ennestään tuttuja. Tapasin Jamilin opettajankin tuossa (uusi opettaja), niin kyllä voin luottavaisin mielin hänetkin kouluun laittaa <3 Se oli yksi asia mitä vähän jännitin. Suomessa koulu ei kovin hyvin hänellä sujunut. Tai koulu kai sujui ihan hyvin, mutta kuormitti häntä niin paljon, että kotona käyttäytyminen oli ihan mahdotonta.
Muillakin lapsilla menee hyvin. Kertaakaan ei ole lapset sanoneet, että olisi ärsyttävää mennä kouluun. Kävelyä nyt välillä nurisevat, mutta eihän tuo ole edes pitkä. Ovat vain Suomessa tottuneet liian hyvälle, kun kouluun oli se 600m tai jotain.
Kaikki lapset ovat saaneet myös kavereita. Uusia ja osa on vanhojakin. Toivotaan, että kaikki menee hyvin jatkossakin.

Lasten koululla on lasten ja nuorten kirjasto, mikä pyörii vanhempien toimesta. Se on avoinna tunnin aamuisin ja tunnin iltapäivisin. Oppilaiden vanhemmat ovat siellä pitämässä kirjastoa auki ja kirjat järjestyksessä. Kohta se sitten selviää itsellekin tarkemmin, mitä siellä käytännössä tehdään, kun otin itsellenikin "kirjastotyyppi" vuoron. Olen siis joka perjantai klo 13-14:10 koulun kirjastossa. Jospa ne kirjat vaikka innostaisi itseäkin rustaamaan jotain ;D
Aikuisillekin löytyy kirjasto lukion kahvilasta. Siellä ei meitä vanhempia kuitenkaan tarvita vaan olemme vain koulun kirjastossa.

Siinä kuva koulusta. Kuvasta ei erota miten koulu pullistelee oppilaista. (Muokkasin yli tulevat raajat kuvasta pois ;D)  Onneksi uusi koulu on suunnitteilla, mutta siitä en osaa enempää sanoa, kun ei siitä tunnu kukaan tietävän. Tai ainakaan kertovan :) . Toivovat, että se olisi käytössä syksyllä 2018, mutta ei sitä ole vielä aloitettukaan. Onkohan tonttiasiakaan vielä valmis, että tietäisivät mihin koulun laittavat. Jokatapauksessa uudet tilat tulevat todella tarpeeseen ja toivon mukaan kaikki kouluun hakevat mahtuisivat sitten uuteen kouluun.

Tuosta koulusta pitäisi ottaa kuva kun koulu päättyy ja vanhemmat odottavat lapsiaan portilla ;D ;D



-Rebekka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti