keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Etpäs saakkaan ;)

Musta on kivaa, kun miehellä on tuossa vähän matkan päässä työmaa. Pääsee aina ruokatunnilla kotiin syömään. Musta on kiva tehä Tuukalle ruoka ja onhan se kiva nähä sitä kesken päivääkin vaikka mitään en myönnä ;). Oon siis tosi hyvä vaimo, ehdottomasti ;)

Eilen aattelin sitten, että teenpä ruuaksi jotain mistä tuo ukkokulta oikeen tykkää ja laitan vähän kivemmin ruuat esille ku yleensä. Päädyin itsetehtyihin jauhelihapihveihin (jääkaapissa oli vaan jauhelihaa ;) ), perunoihin ja salaattiin.
Tein salaatin valmiiksi ja keitin perunat. Kun olin paistanut pihvejä sen verran, että ajattelin että nyt vois Tuukka lähteä ajelemaan kotiin, niin lähetin kuvaviestin Tuukalle:

kohta..

Tulikin sitten vastausviesti: -No just, mä oon Mäntälässä
Ainii, en ollut muistanut, että tänään se menikin sinne. Varmasti tästä viestistä välittyi sellanen viesti, että hei kulta, mä aattelin ihan vaan ilahduttaa sua, en ollenkaan ärsyttää ;)
Täytyi sitten syödä meidän nelivuotiaan kanssa kahden. Ja kyllä maistui. Jamilkin sanoi että NAMM! NAMM! ja se se vasta onkin jotain. Teinkin pihvit vähän eri mausteilla kun yleensä ja ihan takuulla teen enskerrallakin. Oli pakko mainita myös Tuukalle kuin hyvää ruoka oli *ups
Jamilin kanssa sitten nautittiin ruuasta ja riittihän sitä sitten lämmitettäväksi päiväruuallekin. Mutta eipä se ollutkaan sitten lähimainkaan niin hyvää lämmitettynä, kuin justiin paistettuna. Pari kuvaa ruuasta ja lopuksi vielä pihvin resepti





400g kalkkunajauhalihaa
n.1dl quinoa-hiutaleita
2 kananmunaa
spruutaus tomaattipyrettä
n.1tl suolaa
mustapippurirouhetta
oreganoa
hotshot-suolaa

Sotketaan kaikki aineet sekaisin ja annetaan taikinan turvota...joku 10min.
Itsellä on noita ruoka-aineallergioita niin siksi nämä raaka-aineet. Tästä voi korvata hyvinkin kalkkunajauhelihan jollain muulla, hiutaleet voi laittaa kauraa tai vehnälesettä tms.
HotShot suola sisältää cayannepippuria, mustapippuria ja suolaa, joten niitä voi ihan erikseenkin laittaa.
Mutta tuo oregano teki ihan mielettömän hyvän maun ruokaan, vaikka en siitä yleensä niin välitäkkään.
Helppoa ja herkullista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti