tiistai 24. syyskuuta 2013

Nälkä...mikä ihana tekosyy

Mikä se tässä maailmassa herättää tunteita, jos ei ruoka. Mä niin rakastan ruokaa. Mietin sitä...lähes kokoajan. Oli aika, jolloin suorastaan vihasin sitä. Se sai vatsan kipeäksi, nivelet kipeäksi, väsytti ja ärsytti. Silti oli syötävä. Mutta silloin söin niin harvoin, kuin mahdollista. Mikä oli mulla kaksi kertaa päivässä. Ja silti...mietin sitä aina silloin ja mietin sitä aina nyt.
Siskon kanssa aina nauretaan, kun soitellaan ns. ruokapuheluita. "Tiiätkö se ja se ruoka, kun siihen laittaa sitä ja tätä, niin se maistuu niiiiin hyvälle!" Ja jos jommalta kummalta kysyy, mitä mietit, niin vastaus on: "ruokaa, RUOKAA, ruokaa" ;)

Toisinaan oikeen suututtaa, jos ruoka on niiiin hyvää, että tulee syötyä vähän liikaa. Toisinaan ärsyttää, kun haluaa tehdä, jotain erilaista ruokaa, eikä ole tarvikkeita. Ja tarvikkeet on tietenkin niitä, mitä lähikaupasta ei löydy. Toisen ruuan kun saa syötyä, täytyy jo alkaa miettimään seuraavan valmistusta. Mieheni kammoaa puheluita siihen aikaan päivästä, kun pitää alkaa päivällistä suunnittelemaan. "Mitä me tänään syödään, mitä sä haluut syödä" (teen kuitenkin loppujen lopuksi sitä mitä itse haluan syödä). Mutta haluan kuitenkin puhua siitä ruuasta.
Helposti voisi ajatella, että jos rakastaa ruokaa, niin rakastaa hampurilaisia, pizzaa (sitä kyllä rakastan), pikaruokaa. Mutta sen voin sanoa, että itse syön kyllä tosi terveellisesti. En kuitenkaan ole nipo, saa ihminen myös herkutella, ehdottomasti!

Tässä nyt kuitenkin yksi helppo ja nopea ruoka. Sovellettu Alaskanseiti-paketin ohjeesta. Voit tietenkin myös itsekin soveltaa tätä ohjetta. Aikaa menee kaikkinensa n. 20-30min, riippuen tahdista ja lisukkeesta.

Tarvitset broilerin fileesuikaleita 300g, 2-3 porkkanaa, paprikasuikaleita (itse käytän pakastesuikaleita), currytahnaa, suolaa, kookosöljyä (tai -öljyä)

Kuori porkkanat. Laita pannulle loraus oliiviöljyä. Kuullota porkkanoita pari-kolme minuuttia ja lisää paprikat. Paista pari minuuttia (Aloita samalla lisukkeen valmistus)

lisää broilerin fileesuikaleet ja paista niin kauan että lihat ovat kypsiä. Lisää suolaa vajaa tl, kukkurallinen tl currytahnaa ja reilu tl (tai maun mukaan) kookosöljyä. Anna maustua vähän aikaa...

Tarjoile esim. quinoan (tai riisin)kanssa sekoitettuna

tai vaikka salaattina

NAM!

Tähän pienenä loppukevennyksenä kuva edellämainitulta siskoltani saamasta luomuporkkanasta. Miksi lie tämä kyseinen yksilö löysi tiensä minun ruokaan. Tässä se tulee...








3 kommenttia:

  1. Kuulostaa enemmän kuin hyvältä, mutta voileipä meinas mennä väärään kurkkuun tuosta viimeisestä kuvasta ;D Kiitos jälleen päivän piristyksestä!!

    VastaaPoista
  2. ;D Tästä kuvasta saa jopa mennäkin väärään kurkkuun :D Kiva kun jaksat lukea :)

    VastaaPoista
  3. ;D Tästä kuvasta saa jopa mennäkin väärään kurkkuun :D Kiva kun jaksat lukea :)

    VastaaPoista